• Aktuality

Aktuality

22. května 2017

Volná místa na duchovním cvičení

I letos pořádá Katolická teologická fakulta v termínu od soboty 24. června do středy 28. června v Exercičním domě na Svaté Hoře duchovní cvičení. Jeho absolvování je jednou z možností, jak získat zápočet v předmětech Duchovní cvičení I (KVAR 120) a Duchovní cvičení II. (KVAR 012). Přihlášení probíhá přímo prostřednictvím stránek exercičního domu zde. Exercicie začínají v podvečer, končí po obědě, je nutno absolvovat celý běh.



Duchovní cvičení je vedeno v katolické perspektivě a u účastníků se předpokládá jejich křesťanská osobní víra, konkrétně přijaté iniciační svátosti. Součástí je vedle přednášek také liturgie a osobní meditace nad Písmem. Zároveň se jedná o dobu ztišení a po dobu trvání exercicií účastníci zachovávají mlčení (silentium). Účastníci se nezapomenou vzít s sebou český překlad Písma svatého.


Studenti UK, kteří nestudují na KTF a nemají splněné prerekvizity, nechť se v případě vážného zájmu obrátí na fakultního kaplana (kaplan@ktf.cuni.cz). Zapsaní účastníci si sami hradí pobyt a stravu, vlastní duchovní cvičení jsou zdarma.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám