• Aktuality

Aktuality

26. března 2018

Fakultní kolo Paragone

V pátek 23. března proběhlo fakultní kolo soutěže Paragone o cenu prof. Milana Tognera. Ze sedmi přihlášených účastníků vybrala odborná porota pod vedením prof. Víta Vlnase tři studenty, kteří budou reprezentovat náš Ústav dějin křesťanského umění na celostátním kole Paragone, které se uskuteční 10. a 11. května 2018 v Praze.


  • Anežka Bartošíková: Nové podněty a možnosti v ikonografickém rozboru chiaroscurové výzdoby paláce Granovských z Granova


  • Ondřej Šindlář: Donátorská scéna v kostele Čtrnácti svatých pomocníků v Kadani


  • Barbora Uchytilová: Nástěnné malby v kapli sv. Kříže na Karlštejně ve světle restaurátorských zásahů


Soutěž Paragone je určena studentům dějin umění z celé České republiky. Studenti nominovaní jednotlivými fakultami mají možnost v prezentovaných příspěvcích představit témata svých obhájených bakalářských či neobhájených magisterských prací, případně taková, jež souvisejí s jejich aktuálním výzkumem. Hodnocení přináleží odborné porotě složené z vyučujících jednotlivých zúčastněných kateder.



Soutěž vznikla v roce 2014 na Katedře dějin umění Palackého univerzity v Olomouci. Za pět let existence soutěže se do ní zapojily tyto české katedry, semináře a ústavy: Katedra dějin umění FF UPOL, Seminář dějin umění FF MU, Ústav pro dějiny umění FF UK, Ústav dějin křesťanského umění KTF UK, Ústav estetiky a dějin umění FF Jihočeské Univerzity, Katedra dějin umění a kulturního dědictví FF Ostravské univerzity, Katedra dějin a teorie umění na Fakultě umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, Katedra teorie a dějin umění UMPRUM.


Vybraným studentům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v květnové soutěži.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám