• Aktuality

Aktuality

10. října 2018

Městská část Praha 6 již podruhé vyhlásila soutěž Nápad pro šestku. Do letošního ročníku se se svým nápadem Park Jaroslava Meda přihlásili i naši studenti. Podpořte jejich projekt svým hlasem.



Nápad pro Šestku II. je již druhý ročník projektu participativního rozpočtu, který umožňuje veřejnosti ovlivňovat použití těchto zdrojů a zapojit se tak do úprav veřejného prostranství na Praze 6. V roce 2017 se do projektu “Nápad pro Šestku” přihlásilo 67 nápadů, z toho 38 realizovatelných. Ve veřejném hlasování bylo vybráno 12 nápadů k realizaci. Letos MČ Praha 6 vyčlenila na rok 2019 5 000 000 Kč ze svého rozpočtu pro uskutečnění těchto nápadů.



Naši studenti se do projektu přihlásili s nápadem revitalizace čtvercového uzavřeného prostoru před budovou KTF UK, toho který příchozí od metra míjí po levé straně. Park by rádi věnovali památce zesnulého doc. Jaroslava Meda. "V současné době je park zanedbaný a jako takový nevyhovuje naší vizi místa setkávání nejen občanů Dejvic či studentů kampusu Dejvice, ale také klientů blízkého Domova Důchodců Hošková, kteří v minulosti park hojně navštěvovali. Stávající mobiliář je poničený a nedostačující. Prostor je neutěšený a místo touhy po navštívení vyvolává spíše negativní reakce kolemjdoucích - většinu času je tak prázdný a nenavštěvovaný. Proto navrhujeme úpravu celkové koncepce prostoru zeleně a dovybavení mobiliářem." Popisují studenti svůj záměr. Více o projektu naleznete zde.


O tom, které nápady pro Šestku budou realizovány, rozhodne veřejné hlasování v období 10. až 31. října 2018. Hlasovat můžete prostřednictvím telefonu nebo počítače www.napadprosestku.cz . Podrobný návod naleznete zde. Hlasovat mohou obyvatelé Prahy 6, ale také ti, kteří zde pracují.


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám