• Aktuality

Aktuality

28. dubna 2015

Křesťanství a islám v současné Evropě: Perspektivy, krozby, šance


program přednášky


Přednáška francouzského kněze, misionáře, znalce muslimského světa představí základní témata islámu: pojetí Boha a proroků, osobnost Muhammada, souvztažnosti mezi Biblí a Koránem, pochopení náboženské role člověka a společenství, praxe islámu, vztahy mezi křesťany a muslimy. Po tomto obecném úvodu je přednášející připraven k debatě o aktuálních otázkách, spojených se vstupem islámu do evropského prostředí. Přednáška je určena pro studenty Karlovy univerzity i zájemce z řad širší veřejnosti. Je zajištěno tlumočení z francouzštiny do češtiny.


Abbé Feuvrier absolvoval obor teologie a etnologie, má doktorát z psychologie. Dva roky studoval na Papežském institutu arabistiky a islamologie (PISAI) v Římě. Má zkušenosti z misijních pobytů v zemích Blízkého východu a severní a východní Afriky. V Alžírsku se patnáct let věnoval práci se studenty na různých univerzitách. Poslední dobou působil na Madagaskaru. Ve Francii, v arcidiecézích Marseille a Paříž, je odborným poradcem pro smíšená křesťansko-muslimská manželství a pro otázky spojené se vzájemným soužitím.


Přednáška na KTF UK se koná dne 12. 5. 2015 v 9:00 v posluchárně P8 a je jednou ze dvou, které francouzský jezuita v těchto dnech přednese. Druhá se koná 13. 5. 2015 v 18 hodin v sakristii kostela Nejsvětějšího Salvátora v Praze.


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám