• Aktuality

Aktuality

25. března 2022

Plán fakultní pouti na Skalku, 26. března 2022


PUTUJÍ S VÁMI: P. PAVEL FRÝVALDSKÝ, někteří KUDLOVI (KLÁRA, BIBI, LUKÁŠ)

.

SRAZ: Praha Hl. nádraží před Flying tiger, v 8:40


START: Praha Hl. nádraží, Os 2053, odjezd v 8:55 do Rymaně, lístky si prosím kupte sami


CESTA: z Rymaně v 9:57 vyrazíme po žluté nejprve do vesnice Kamenné, a potom dále do Mníšku pod Brdy, odtud po zelené nahoru do poutního areálu Skalka. Z Rymaně až na Skalku je to 4,3 km, ovšem s převýšením v kopci ke Skalce.


SKALKA: barokní poutní areál na Skalce, vybudovaný podle plánů Kryštofa Dienteznhoffera Servácem Engelem z Engelsflussu v 17. století, sestává křížové cesty, kláštera a kostelíka sv. Maří Magdalény, postaveného po vzoru kaple v jeskyni La Sainte Baume ve Francii, a také z poustevny, navštěvované v novém tisíciletí často kardinálem Vlkem. Naším kunsthistorickým průvodcem po Skalce bude místní znalec a pamětník pan Petr Kunt.


OBĚD: na Skalce je stánek občerstvení, jehož majitelé zde o víkendech udržují trvalý táborák. Je možné zde koupit nápoje, párky v rohlíku, špekáčky (aby se proplatilo dřevo), zčásti možné i vlastní zásoby jsou ale také možností.


DALŠÍ TRASA: ze Skalky vyrazíme dále po zelené směrem na rozcestí Řevnického lesa (4,1 km), odtud je možné dojít asi po 1 km k železniční zastávce Řevnice, nebo je možné pokračovat další 4,8 km do Dobřichovic, kde je další železniční zastávka.


KURIOZITY: pokud chcete být na výlet speciálně připraveni, pusťte si na youtube 4. díl Třiceti případů majora Zemana nazvaný Rubínové kříže.


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám