• Aktuality

Aktuality

10. října 2019

V rámci slavnostního zahájení akademického roku Veni Sancte udělil děkan fakulty prof. Vojtěch Novotný třem studentům cenu Miloslava Vlka.



Děkan přiznává každý rok nejlepšímu absolventovi každého magisterského studijního programu, který fakulta uskutečňuje, stipendium ve formě mimořádné ceny, jež nese název Cena Miloslava kardinála Vlka. Studenti pro získání této ceny musí splnit následující kriteria: absolvovat s vyznamenáním s průměrem za celé studium nejvýše 1,50, ukončit studium ve lhůtě nepřesahující standardní dobu studia o více než jeden rok, nebýt shledán vinným v disciplinárním řízení a vykonat příkladný občanský čin nebo se příkladným způsobem zapojit do aktivit univerzity či fakulty.


V tomto roce získali cenu Miloslava Vlka hned tři studenti. Za obor Katolická teologie byla udělena Mgr. Zuzaně Matisovské, která se mimo jiné zapojila do života fakulty organizováním diskuzní platformy Studna. Za obor Dějiny křesťanského umění byla cena udělena Mgr. Barboře Uchytilové, která je dlouholetou senátorkou AS KTF UK i AS UK. V rámci absolventů Dějin evropské kultury byla cena udělena Mgr. Martinu Boukalovi, který byl činný především v rámci semináře barokní literatury a prezentoval fakultu při mnoha divadelních hrách.


Všichni tři nadaní studenti dále pokračují studium na KTF UK v doktorském programu. K ocenění srdečně gratulujeme.


Autor: Marie Opatrná


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám