• Aktuality

Aktuality

12. května 2024

Slovo ke Dni matek

Poděkování a projev vděčnosti vyjadřují dnes všem matkám především ti, kdo patří do jejich rodinného kruhu. Ale ani my nechceme zapomenout, že mezi našimi kolegyněmi na fakultě – pedagožkami, vědkyněmi a těmi, které nám zajišťují nezbytné zázemí pro výuku a bádání – jsou mnohé matky.

Někteří lidé řadí mateřství do sociálních rolí, jiní je chápou jako životní poslání, ještě jiní řeknou, že je to osobní volba, která se týká soukromé sféry života. Dnešním Dnem matek nám společnost připomíná, že mateřství překračuje privátní sféru života a že je jedním z podstatných společnost formujících prvků.

Naše kultura nazývá první jazyk, který se člověk naučil, jazykem „mateřským“. Biblická mudroslovná literatura předává životní moudrost v rámci vztahů otec-matka a jejich potomci. Postava matky v rodině nabývá někde rysů personifikované božské moudrosti.


Rád tedy – jistě za celou fakultu – vyslovuji dnes blahopřání Vám všem, milé kolegyně, kterým přísluší slavit Den matek. Přejeme Vám, abyste vedle mnoha prací a starostí měly ze spojení svého rodinného života a práce na naší fakultě také radost a vědomí, že svou službou obohacujete druhé.


Jaroslav Brož

děkan

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám