• Aktuality

Aktuality

4. října 2021

Katedra církevních dějin a literární historie připravuje netradiční exkurzi, která stojí někde na půl cesty mezi alternativním divadlem a alternativní výukou.

Po dva večery se ve mlýně ze 17. století na samotě poblíž zříceniny hradu budeme scházet ve světnici u roztopené pece, jeden z večerů bude věnovaný barokním lidovým vyprávěním, druhý zaříkáním a pověrám. Budete sledovat divadlo, ale zároveň se stanete jeho součástí, proměníte se v mlynáře, jeho ženu, děti, čeládku a další venkovany 18. století. Ve mlýně je pitná voda a koupelny, ale kvůli kořenové čističce se nesmí používat jiná než ekologicky šetrná kosmetika. Kdo chtěl jako dítě ležet nebo spát na peci, může si to vyzkoušet, kdo by chtěl v peci zkusit péct chleba, ať si vezme suroviny, upečeme.


Vše se uskuteční od pátku 5. 11. do neděle 7. 11., odjezd v pátek v 17,00 rychlíkem ze zastávky Praha-Podbaba, cílová stanice Opárno. Denní programy se v sobotu zaměří na barokní komponovanou krajinu v Milešově a okolí, máme domluvené otevření jinak celoročně zavřeného barokního kostela sv. Antonína Paduánského v Milešově, v neděli dopoledne vystoupíme na vrch Lovoš s vyhlídkou do labského údolí a s vrcholovou hospůdkou. Návrat do Prahy v neděli v časných odpoledních hodinách. Potřebujete spacáky, teplé oblečení a pevnou obuv. Mlýn je organizace TOM, vybírá se mírný poplatek za dva noclehy.


Zájemce prosíme, aby se ozvali Doc. Miloši Sládkovi

(konzultace v pondělí a úterý od 7,45 do 8,25), počet míst je pochopitelně limitovaný.

Srdečně zveme i studenty dějin umění a teologie.


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám