• Aktuality

Aktuality

2. března 2022

Prohlášení Rusů na KTF proti válce na Ukrajině

Jako ruští občané, studující na této fakultě, v této dramatické situaci potřebujeme otevřeně a jasně vyjádřit své jednoznačně odmítavé stanovisko proti válce na Ukrajině.


Každý ruský občan mající rozum a svědomí odsuzuje despotické činy představitelů ruské vlády, kteří rozpoutali tuto válku.

Plně odsuzujeme agresorské válečné akty prezidenta Putina, jako nejvyšší míru zločinu proti lidskosti, která se nedá omluvit.


Tato nespravedlivá válka je strašlivou tragédií, která přináší oběti a zkázu ukrajinskému lidu a připravuje ruský lid o jeho budoucnost. Požadujeme, aby ruská vláda okamžitě zastavila krveprolití.


Vyjadřujeme upřímnou soustrast ukrajinskému lidu, který utrpěl a trpí agresí ruské armády. My, ruští studenti KTF, jsme připraveni udělat vše možné, co je v našich silách pro pomoc obětem válečných činů, včetně akcí pořádaných naší fakultou.


Zvláště vyjadřujeme bolestný soucit a nabízíme podporu našim ukrajinským spolužákům a spolužačkám, kolegům, kolegyním a přátelům. Nedejme válce rozdělit kamarádství a zničit lidskost upřímného vztahu.



Katerina Popovicka

Denis Lisin

Sofya Savchenko

Maria Lukutina

Jana Sotnikova

Sofia Basmanova

Aleksandra Nakonechnaia

Sofya Buzykanova

Julia Martyanova

Artem Bakhmutin

Alice Popova

Alisa Okisheva

Artem Kuksin





Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám