• Aktuality

Aktuality

22. listopadu 2022

PROGRAM:


Remixy komiksu

Je komiks umění? A můžeme zde s obrazy zacházet stejně jako s hudbou? Je dovoleno komiksovým tvůrcům „obkreslovat“? V krátké přednášce sezaměříme na typické znaky komiksové tvorby, roli populárního obrazu v jinak bohatém světě umění, i na způsoby práce, které uvozují úvodní otázky.

Přednáší: EVA BENDOVÁ (Dějiny křesťanského umění)



Čapek v komiksu, komiks v Čapkovi

Literární historička Klára Kudlová srovná tvorbu Karla Čapka v humoristickém časopisu Nebojsa s tvorbou historika a výtvarníka Jaze z perspektivy aktualizace, humoru a umění. Možnost aktivního zapojení do přednášky prostřednictvím hry s jazykem, webu Čeština 2.0 a Oprásků s českí historije.

Přednáší: KLÁRA KUDLOVÁ (Dějiny evropské kultury)



Co znamená být „in“ podle Rad zkušeného ďábla?

Jedním z důležitých témat C. S. Lewise – známého autora Letopisů Narnie – je otázka, jak můžeme být více sami sebou a lépe prožívat skutečnost okolo nás. V knize Rady zkušeného ďábla autor zábavným způsobem ukazuje překážky, na které můžeme přitom narazit. Co všechno jsme schopni položit na oltář za to, abychom získali uznání kolektivu? A jak málo stačí k tomu, abychom se uměli opravdu radovat? Nejen zde, ale napříč celým svým dílem Lewis výmluvně ukazuje, že zlo bývá lákavé jen na oko a dobro nemusí být nuda.

Přednáší: BARBORA ŠMEJDOVÁ (Teologie)


KDY: 23. listopadu 2022, od 17:30

KDE: Katolická teologická fakulta, Thákurova 3, Praha 6-Dejvice

FB událost


Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám