• Aktuality

Aktuality

7. září 2023

Vedení KTF UK respektuje stanovisko vedení UK a současně k celé záležitosti sděluje:

Děkan KTF UK prof. V. Novotný je stále v nemocnici. Organizační změnu projednal a výpověď prof. Petráčkovi předal osobně za účasti personalistky 21. 8. 2023. Právní stanovisko, které si vedení KTF UK nechalo vypracovat a poskytlo rektorce UK 5. 9. 2023, konstatuje, že „výpověď z pracovního poměru doručená profesoru Petráčkovi je platná a v souladu se zákonem. Dílčí pochybení při jejím projednání s odborovou organizací neplatnost výpovědi nezakládá.“ Jako zastupující proděkan tudíž Jakub Jinek respektuje děkanovo rozhodnutí, vnímá je jako platné, přijaté v souladu s právem a nevidí důvod je měnit. Jiné právní stanovisko k dispozici vedení KTF UK nemá.

Plánovaná schůzka s profesory Petráčkem a Čechurou na rektorátu se patrně neuskuteční. Paní rektorce vedení KTF UK včera jako podklad pro dnešní jednání zaslalo návrh na kompromisní řešení, které bude podkladem dalšího jednání s oběma profesory na půdě KTF UK, neboť společným zájmem je úspěšné dokončení studia jejich doktorandů. Znění tohoto návrhu přinášíme v jiné aktualitě.

V reakci na dnešní stanovisko vedení UK uvádíme, že vedení KTF UK si není vědomo porušování vnitřních předpisů. Konstatuje, že žádné aktuální podněty a stížnosti, které by naznačovaly porušení vnitřních předpisů v oblasti pracovně právních vztahů, studia či habilitačních řízení, nebyly podány. Očekává, že mu budou vedením UK postoupeny, aby se jimi mohlo zabývat.

Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám