Začátek studia

Kde seženu průkaz studenta UK a jaký mám zvolit?

Jakmile se zapíšete do studia a obdržíte na studijním oddělení fakultní kupón na příslušný akademický rok, je nutné si na jednom z výdejních center vyzvednout studentský průkaz. Průkazy se vydávají buď s licencí ISIC, nebo bez. Díky kartě s licencí ISIC získáte množství výhod a slev v ČR i v zahraničí, je však nutné každý rok zaplatit poplatek. Podrobnější informace naleznete zde.

Jak se mám přihlásit do Studijního informačního systému (SIS)?

Přihlašovací údaje do SISu Vám budou vydány společně se studentským průkazem. Je nutné si obdržené heslo ve stanované lhůtě změnit, jinak jeho platnost vyprší.

Jaké předměty si mám zapsat?

Základním dokumentem pro Vaše studium bude Karolínka. Platná je pro Vás vždy ta nejaktuálnější, výjimkou jsou změny akreditace oboru. V každé Karolínce vždy najdete doporučený studijní plán. Předměty v tabulce jsou ze skupiny povinných a Vy si je doplníte podle svých preferencí volitelnými, případně povinně volitelnými předměty. Podrobnější informace a vysvětlivky jednotlivých zkratek, se kterými se můžete v Karolínce setkat, naleznete zde.

Líbí se mi předmět z jiné fakulty, mohu si ho zapsat?

Jako student Univerzity Karlovy si můžete zapsat předmět z jakékoliv jiné fakulty. Získané kredity se Vám budou počítat mezi volitelné. Dejte si však pozor na včasný zápis předmětu, zápis předmětů z jiných fakult obvykle probíhá jen během jednoho týdne. Termíny zápisů naleznete vždy v harmonogramu příslušné fakulty.

Kde se dozvím, co se ve škole děje?

Fakulta má několik komunikačních kanálů, které doporučujeme sledovat. Hlavním z nich je fakultní web, na jehož úvodní stránce jsou vždy zobrazeny aktuality včetně kalendáře plánovaných akcí. Informace o odpadlých přednáškách, exkurzích atd. najdete na nástěnce (odkaz na ni je na hlavní stránce v SISu). Veškeré novinky včetně upozornění na konané akce a blížící se termíny pro splnění studijních povinností můžete sledovat na fakultním Facebooku nebo na stránkách Studentského spolku Copertino.

KTF má také účet na Instagramu a YouTube.


Poslední změna: 25. říjen 2023 18:33 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám