Konec studia

Jak zjistím, jaké předměty mi ještě schází k tomu, abych se mohl přihlásit k SZZ či k obhajobě závěrečné práce?

Musíte mít splěné skupiny předmětů, které se váží k jednotlivým státním závěrečným zkouškám (viz Povinnosti ke státním závěrečným zkouškám v Karolínce). Kontrolu před SZZ si můžete provést sami v SISu

V jakých termínech mohu jít k SZZ a k obhajobě závěrečné práce?

Obhajoby a SZZ probíhají na fakultě vždy v lednu, v červnu a v září. Data konání naleznete v harmonogramu příslušného akademického roku včetně termínů pro přihlášení. Konkrétní den zkoušky a složení zkušební komise se dozvíte minimálně 14 dní předem.

Musím jít k SZZ a k obhajobě ve stejném termínu?

Jak si rozložíte plnění státních závěrečných zkoušek je zcela na Vás. Můžete jít například v lednu k jedné státní závěrečné zkoušce, v červnu k další (počet SZZ záleží na oboru, který studujete) a v září můžete obhajovat závěrečnou práci.

Jak se mám přihlásit k SZZ/obhajobě?

V případě, že máte splněné všechny povinnosti, přihlašte se k SZZ pomocí SISu přes ikonu Státní závěrečné zkoušky. Papírovou přihlášku netiskněte, není již třeba.

Co dělat v případě, že se nemohu dostavit ke SZZ/obhajobě?

V případě, že se nemůžete dostavit k ústní části SZZ či obhajobě závěrečné práce, je nutné se písemně omluvit předsedovi komise. K omluvě přiložte lékařské či jiné potvrzení. O tom, zda bude omluva přijata či nikoliv rozhoduje předseda komise. V případě, že omluva nebude dostatečná či se neomluvíte vůbec, jeden termín pokusu propadne.

Co musím udělat proto, abych mohl obhajovat závěrečnou práci?

Je třeba nahrát závěrečnou práci do SISu. Nahrávají se tři soubory - anotace v češtině, anotace v angličtině a řešení práce. V případě, že potřebujete, aby byly přílohy neveřejné nebo máte jen velkou obrazovou přílohu, můžete je nahrát samostatně. Sobory se nahrávají ve formátu PDF/A. Pokud nepoužíváte Microsoft Office, může se stát, že budete mít s převodem do tohoto formátu problém, proto odevzdání práce nenechávejte na poslední chvíli. Veškeré návody - jak vytvořit formát PDF/A a jak nahrát práci si můžete prohlédnout zde.

Poté, co budete mít nahranou práci v systému, musíte ještě na studijním oddělení odevzdat 2 výtisky práce (jeden se studentovi po obhajobě vrací).

Posudky obdržíte nejpozději 5 pracovních dní před obhajobou.

Kdy probíhají promoce?

Promoce se obvykle konají pouze v listopadu. Vzhledem k velikosti naší fakulty není možné pořádat promoce častěji, jelikož nedosáhneme na minimální počty uchazečů pro naplnění auly. Pozvánka na promoci zahrnující přihlášku přijde absolventům e-mailem. Myslete prosím na to, že přihláška je závazná, pokud nakonec nebudete moci dorazit, sdělte to studijnímu oddělení minimálně den předem, případně pošlete vzkaz po některém z ostatních účastníků.

Co mám udělat, když chci ukončit studium?

Jestliže už nechcete nebo nemůžete nadále pokračovat ve studiu, doručte na studijní oddělení oznámení o zanechání studia (stačí, když napíšete větu: "Oznamuji zanechání studia na KTF"). Oznámení můžete vyplnit na obecnou žádost, kterou si stáhnete zde.


Poslední změna: 25. říjen 2023 19:21 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám